Vasi omiljeni recepti
3 posters
Strana 1 od 1
Vasi omiljeni recepti
Ja ih posto kuham sam sebi imam citavu listu..sto bi se reklo..ko iz nanine kuhinje;)
Re: Vasi omiljeni recepti
Ti si idealan za zenit ;)Admin ::Ja ih posto kuham sam sebi imam citavu listu..sto bi se reklo..ko iz nanine kuhinje;)
Ne spremam ja bas,al'znam napravit'jaje na 101 nacin,sataras(u tom'sam perfekcionista),i jednom sam razvijala pitu(krompirusu)al'mi je bila zelene boje :(
Jel'sad trebam napisat' kako spremam sataras ili?
Just_Me ::Ti si idealan za zenitAdmin ::Ja ih posto kuham sam sebi imam citavu listu..sto bi se reklo..ko iz nanine kuhinje;)
Ne spremam ja bas,al'znam napravit'jaje na 101 nacin,sataras(u tom'sam perfekcionista),i jednom sam razvijala pitu(krompirusu)al'mi je bila zelene boje
Jel'sad trebam napisat' kako spremam sataras ili?
(Ne)Dostupni, hajd jedan recept iz "nanine kuhinje" da cujemo...
Just, nesh mi nije jasno s' tom krompirusom...kako bolan zelena? Da ti to nisi zelje spremala ili sta slicno?
Broj poruka : 135
Godina : 39
Datum upisa : 28.05.2007
Bona ti ja sam ti bona a ne bolan :)Ev'vako sam ti ja spremala tu famoznu krompirusu:SoF ::
Just, nesh mi nije jasno s' tom krompirusom...kako bolan zelena? Da ti to nisi zelje spremala ili sta slicno?
Prvo sam oprala krompire,da SiF,krompiri su bili sigurna sam u to
zatim ogulila pa izsjeckala,.Opet oprala pa dodala biber i sol,a onda ostavila po strani dok "raskorlatam"jufke koje sam napravila ko ni sebi ni svom.
Prva jufka je izasla ko da je bila na frontu,a zamjesila sam 3.
Onda sam se sjetila da nisam posolila jufke kad sam ih pravila,pa sam onako po jufkama solila.Krompiri su vec poceli mijenjati boju jer nisu bili nakvaseni u vodi,.Hajd reko da pozirim :)Dok sam sve razvila krompiri su bili zeleni,a sem toga nisam znala koju tebsiju da uzmem pa sam se odlucila za jednu iz koje sam morala vadit jufke pa stavit u vecu jer je predhodna bila premala,.
A ova je opet bila prevelika,al mi je puko film pa sam ostavila tako kako jest.
Dok se pekla mirisalo je normalno,ono ko kad mama pravi.
Brzo se ispekla i zalila sam je po pravilu,al sam poslije stavila 4-5 kasika pretopnog masla,ono kao da bude bolja,jer oni na selu vole kad ih"razvali"
Da skratim,pitu su samo pogledali i napravili kajgane.
P.S.DA,SoF BILA JE TO KROMPIRUSA,SIGURNA SAM U TO
Hajd ako ti kazes da je BILA krompirusa...vjerujem ti:D , a ovaj tvoj recept cu morati da upamtim,a isto TOPLO preporucujem i ostalim forumasima.
P.S. ...legendarno:)
"...I guess I’ll always be...a Soldier of Fortune!!!"
SoF- Moderator foruma
-
Ma bizi,nosi te dobrina,.SoF ::Hajd ako ti kazes da je BILA krompirusa...vjerujem ti:D , a ovaj tvoj recept cu morati da upamtim,a isto TOPLO preporucujem i ostalim forumasima.
Just_Me ::Ma bizi,nosi te dobrina,.SoF ::Hajd ako ti kazes da je BILA krompirusa...vjerujem ti:D , a ovaj tvoj recept cu morati da upamtim,a isto TOPLO preporucujem i ostalim forumasima.
Jadan cuko.....
Pitam se ja kuha li ovdje iko, pa dajte bar jedan dobar recept?!
SoF- Moderator foruma
-
jA VOLIM KAD MI DRUGI SKUHAJU,A SVE STO SAMA PRIPREMIM NEMAM APETITA NA TOSoF ::Pitam se ja kuha li ovdje iko, pa dajte bar jedan dobar recept?!
Just_Me ::jA VOLIM KAD MI DRUGI SKUHAJU,A SVE STO SAMA PRIPREMIM NEMAM APETITA NA TOSoF ::Pitam se ja kuha li ovdje iko, pa dajte bar jedan dobar recept?!
Hihihi.....nisi jedina:D Imamo mi kuhara ovdje na forumu, pa.....kecelju na sebe, lonac i kuhacu u ruke i .....bujrum.... u kuhinju:P
SoF- Moderator foruma
-
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu